Met ingang van 1 april 2016 kunt u een sociale urgentie aanvragen via Woonburo Almelo. Voorrang op een woning krijgt u niet zomaar. Als de ene woningzoekende voorrang krijgt, moet een andere woningzoekende immers langer wachten. Alleen in bijzondere situaties kunt u via een urgentieverklaring voorrang krijgen op andere woningzoekenden.

Een urgentieverklaring om sociale redenen wordt dan ook alleen in uitzonderlijke en dringende situaties afgegeven. U moet aantoonbaar maken dat er sprake is van een noodsituatie. U bent niet zelf verantwoordelijk voor het ontstaan van de situatie. U kunt de situatie ook niet zelf oplossen.  Lees hier verder

Urgentie om medische redenen

Kunt u door fysieke problemen of een afnemende gezondheid geen trap meer lopen of heeft u een rolstoeltoegankelijke woning nodig? In dit soort gevallen is sprake van een medische urgentie. Deze kunt u  aanvragen bij het Wmo-loket van de gemeente Almelo. Het loket is op werkdagen geopend van 9.00 tot 12.00 uur en telefonisch bereikbaar tot 16.00 uur. Het telefoonnummer van het Wmo-loket is (0546) 54 11 11.

 

01-04-2016
Terug naar overzicht