Huurtoeslag

De Belastingdienst keert sinds 2006 inkomensafhankelijke toeslagen uit, die huishoudens kunnen krijgen voor kinderopvang, huur of zorg. De Belastingdienst fungeert dus als één loket, waar iedereen terecht kan voor het aanvragen van huurtoeslag, zorgtoeslag of toeslag kinderopvang.

U kunt huurtoeslag aanvragen via de BelastingTelefoon 0800-0543 of via www.toeslagen.nl.

Nibud

Zoekt u informatie, praktische tips, berekeningen en testjes over geld? Het Nibud (nationaal instituut voor budgetvoorlichting) is in Nederland hét kenniscentrum op het gebied van de huishoudfinanciën. Ga naar www.nibud.nl voor meer informatie.

Twente. Landgoed van Nederland

In Twente www.beleeftwente.nl heerst rust. Dat zie je aan de mensen, dat proef je in het eten en dat voel je tijdens een wandeling door het bijzondere coulisselandschap. Twente is een gebied dat voelbaar uitnodigt om te komen genieten van de vele rijkdommen die het te bieden heeft. Bossen met kabbelende beekjes en bochtige rivieren. Even met je voeten in het water. Of genieten van de uitzichten vanaf de heuvels. Heide met schapen, pittoreske dorpjes en een eeuwenoude watermolen. De Twentenaren zijn bourgondisch en gastvrij. Dat merk je in de gezellige restaurantjes en leuke theehuisjes of door een welgemeende begroeting, gewoon op straat of tijdens een wandeling door de rijke natuur. Het Twentse boerenland heeft veel te bieden. Pure producten, zo van het land… Krijgt u al zin?